Dutch model Lotte van der Zee dead at 20 after 2 weeks in coma following cardiac attack

Lotte van der Zee, the young Dutch model who went into cardiac arrest two weeks ago, has died at the age of 20.

The blonde was on holiday with her family in Austria before suffering the sudden attack in February, said family members. For the past two weeks, doctors were keeping her in a medically induced coma.

"It is super unreal that our dear Lotte is no longer there," posted van der Zee's family on Instagram. "Our hearts are broken."

In 2016, van der Zee had been named the winner of the Miss Beauty of Overjissel contest and in 2017 she was named Miss Teen Universe in 2017.

With her internal organs failing, the family took her off life-support late on Wednesday, reported Dutch news website The AD.

16 PHOTOS
Dutch model Lotte van der Zee on Instagram
See Gallery
Dutch model Lotte van der Zee on Instagram
Onze parel, ons alles is op woensdagavond 6 maart om 22:47 overleden. Het is super onwerkelijk dat onze lieve Lotte er niet meer is. Onze harten zijn gebroken๐Ÿ’” Nogmaals willen we jullie allemaal bedanken voor alle steun en hartverwarmende berichten. โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”- Our pearl, our everything passed away on Wednesday evening March 6th at 22:47. It is incredibly surreal that our dearly beloved Lotte is not around us anymore. Our hearts are truly broken๐Ÿ’” We would like to thank you all again for all the support and heartwarming messages.
Lieve vrienden, Met het grootst mogelijke verdriet willen wij jullie hierbij informeren over de reden achter Lotteโ€™s publiekelijke afwezigheid de afgelopen dagen. Twee dagen geleden, tijdens onze vakantie in Westendorf - Oostenrijk, begon Lotte zich in de loop van de middag onwel te voelen. Een gevoel dat snel escaleerde in een plotselinge hartstilstand. Ze is naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht waar ze in coma ligt en momenteel onder intensieve supervisie van de artsen in slaap wordt gehouden, zodat zij haar gezondheid kunnen monitoren. Bij voorbaat dank voor de liefdevolle woorden over onze dochter. We zijn dankbaar voor de steun van iedereen en danken jullie uit de grond van ons hart voor jullie liefde en positiviteit in deze tijden waarin zij dit het meeste nodig heeft. We waarderen het respect voor onze privacy in deze moeilijke tijd. Neem bij vragen alsjeblieft contact op met het management van Lotte. Liefs, Haar ouders - Bert van der Zee & Eugeniek van het Hul โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€”โ€” Dear friends, It is with the deepest sadness that we have to inform you about the reason behind Lotteโ€™s public absence the past couple of days. Two days ago, during our holiday in Westendorf - Austria, Lotte started to feel unwell throughout the course of the afternoon. A feeling that swiftly escalated in sudden cardiac arrest. She was helped to the nearest hospital where she got into a coma and is since then kept a sleep under intensive supervision of the doctors in order to monitor her health. Thank you in advance for the loving words about our daughter. We are grateful for everyone's support and sincerely thank you for your love and positivity in these times when she needs it most. We are grateful for the privacy during this difficult time. Our wish is that it continues that way. If you have any questions, please contact Lotteโ€™s management. With love, Her parents โ€“ Bert van der Zee & Eugeniek van het Hul
Work in progress ๐ŸฅŠ - Together with @personal_trainer_enschede ๐Ÿ… - #goals #dowhatmakesyouhappy #everybodyisbeautiful #gymchamp
Happy Vday ๐ŸŒน - #foreveryone #liefdesdag #hangtliefdeindelucht
Morgen is het alweer Valentijnsdag? #dayoflove โ™ฅ๏ธ Met wie ga jij Valentijn vieren? ๐Ÿ˜
Okรฉ, waar waren we gebleven? #youtellme #volopaandacht
just casual chilling.... ๐Ÿ™Š
I wonder what goes through your mind when someone mentions my name to you.
โœจWIN, WIN,WIN! โœจ โ™ฅ๏ธValentines gift tipโ™ฅ๏ธ Ben jij ook helemaal gek op de ICONS ringen van Mi Moneda? Maak dan kans op een ICONS ring naar keuze!Ook leuk om te geven boys?! ๐Ÿ˜ โฌ‡๏ธ Wat moet je doen? 1.Like deze foto ๐Ÿ‘๐Ÿผ 2.Volg @lotte_zee en @mimoneda op Instagram. 3.Laat onder deze foto weten wat jou favoriete Initial is ๐Ÿ’ญ - 6 februari maak ik de winnaar bekend ๐ŸŽ - Daarnaast kan je met de kortingscode ( LOTTEXICONS) bij aankoop van een ICONS ring of pendant een gratis icoontje naar keuze ontvangen. Good luck everyone! ๐Ÿ’‹
Outfits are never complete without a good pair of oversized sunnies ๐Ÿ•ถ
Yes, I am always ready to sparkle โœจ - #justcall #iwillbethere #glitter #sparkle #loveit
Ice Ice baby โ„๏ธ
The sky is the limit ๐ŸŒค - #alwayskeepgoing #dreams #goforit #hardworkpayoff #bourjouis
WAUWW 60K ๐ŸŽ‰ - Bedankt voor jullie love en support! Jullie groeien met me mee en daarvoor ben ik dankbaar ๐Ÿ’› op naar de volgende 10K โฌ†๏ธ - Tijd voor voor een feestje ๐Ÿšจ Wie zie ik dit weekend bij de eerste editie van Blits? - #happyme #feestje #party #60k #blits
Nu we toch lekker bezig zijn met het nieuwe jaar ook voor mijn gezicht een #frissestart #nomakeuplook #noshame ๐Ÿง–๐Ÿฝโ€โ™€๏ธ - #2019 #natural #micellair #zorggoedvoorjezelf #natuurlijkgarnier #schoonmakendiehandel
4G in mijn jaszak ๐Ÿ“ฒ #swipe #mobilephone
HIDE CAPTION
SHOW CAPTION
of
SEE ALL
BACK TO SLIDE

"We had to let her go. It could not be otherwise," said van der Zee's mother, Eugeniek. "It was good like that; she has had to endure a lot in the past few days."

Van der Zee had been ailing the day she went into cardiac arrest and her health increasingly worsened. Her mother was present during the attack and able to resuscitate her.

The model was then rushed to a hospital in nearby Rosenheim before being flown to Munich, where more specialized neurological care could be offered.

"I can not understand this," wrote plus-size model Joann van den Herik on van der Zee's Instagram page. "Lotte was a beautiful, sweet, spontaneous girl and made this hard world a lot nicer and more enjoyable for me."

12 PHOTOS
Celebrity deaths of 2019
See Gallery
Celebrity deaths of 2019
Luke Perry, 52: Read more here
Carol Channing, 97: Read more here
Bob Einstein, 76: Read more here
Georgia Engel, 70: Read more here
Actor Luke Perry, 52. Read more here.
Fatima Ali, 29: Read more here
Nipsey Hussle, 33: Read more here

Peter Tork of The Monkees, 77: Read more here

Karl Lagerfeld, 85: Read more here

Comedian Kevin Barnett, 32: Read more here
The Prodigy frontman Keith Flint, 49: Read more here
Katherine Helmond, 89: Read more here
HIDE CAPTION
SHOW CAPTION
of
SEE ALL
BACK TO SLIDE
Read Full Story

FROM OUR PARTNERS